Terug

 Humuszuren zijn een groep van macro en micro-moleculaire verbindingen met een donkere kleur ontstaan uit het humificatie proces en worden in de vorm van kalium humaten gebruikt in de land- en tuinbouw, bij milieuverontreiniging en voor bodemverbeteringen.
 
Lignohumax bestaat voor 90% uit een complex van humuszuren. Humuszuur bestaat uit een macro-en een micro-moleculair deel (humuszuren en fulvinezuren/ humaten en fulvaten). Het gebruik van Lignohumax heeft een positief effect op bodem en plant vitalisering. Lignohumax heeft een sneller humificatie proces dan gewone humus en is hierdoor puur in samenstelling. De duurzame industriële productie zorgt ervoor dat Lignohumax een constante kwaliteit heeft. Het product is volledig oplosbaar en kan gebruikt worden in combinatie met andere producten.       
Lignohumax wordt gebruikt voor:
  • Verbetering van de groei van plantwortel
  • Verbetering van de wortelademhaling
  • Ondersteuning van de aanmaak van chlorofyl
  • Verbetering van nutriëntopname van de plant
  • Stimulering van de celdeling van plantenHet verhogen van het droge stof gehalte.

Planten die behandeld zijn met Lignohumax zijn beter bestand tegen zware omstandigheden als droogte, water overschot, lage en hoge temperaturen, gewasbeschermingsmiddelen en minerale meststoffen.

Toepassingsmogelijkheden:
In de bodem, voor substraten en hydrocultuur, voor het blad en zaaigoedbehandeling. Ook kan het gebruikt worden voor versnelling van het composteringsproces, bodemsanering, meristeemcultuur, vermindering stank bij gier en drijfmest. 
Green Balance adviseert u graag over de toepassing van dit product. Voor meer informatie, download de folder of neem contact op met Green Balance